Fişierul intrare/ieşire:arme.in, arme.outSursăOJI 2012 clasa a 7-a
AutorEmanuela CerchezAdăugată defrancuCristian Francu francu
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie2048 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise

Arme (clasa a 7-a)

Notă: această problemă a fost modificată faţă de original pentru a deveni o aplicaţie didactică la metoda de sortare prin selecţie. Limita superioară a puterilor este acum două milioane.

Vasile joacă (din nou!) jocul său preferat cu împuşcături. Personajul său are la brâu N arme, aşezate în N huse speciale, numerotate de la 1 la N. Arma din husa i are puterea pbi (1≤i≤N). În camera armelor a găsit M arme, aşezate pe perete, în M locaţii, numerotate de la 1 la M. Pentru fiecare armă j (1≤j≤M) este cunoscută puterea sa pcj.

Vasile poate înlocui arme pe care le are la brâu cu arme aflate pe perete în camera armelor. La o înlocuire el ia arma de pe perete din locaţia j (1≤j≤M) şi o pune la brâu în husa i (1≤i≤N), iar arma din husa i o pune pe perete în locaţia j.

Cerinţă

Scrieţi un program care să determine suma maximă a puterilor armelor pe care le va avea la brâu Vasile după efectuarea înlocuirilor.

Date de intrare

Fişierul de intrare arme.in conţine pe prima linie numerele naturale N M, reprezentând numărul de arme pe care le are la brâu, respectiv numărul de arme aflate în camera armelor. Pe a doua linie se află N numere naturale pb1 pb2 ... pbN reprezentând în ordine puterile armelor pe care Vasile le are la brâu. Pe a treia linie se află M numere naturale pc1 pc2 ... pcM reprezentând în ordine puterile armelor aflate în camera armelor. Numerele scrise pe aceeaşi linie sunt separate prin spaţiu.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire arme.out va conţine o singură linie pe care va fi scrisă suma maximă a puterilor armelor de la brâul lui Vasile, după efectuarea înlocuirilor.

Restricţii

  • 1 ≤ N, M ≤ 1000
  • Puterile armelor sunt numere naturale ≤ 2.000.000

Exemplu

arme.inarme.out
3 2
3 1 7
4 5
16
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici