Fişierul intrare/ieşire:beginning.in, beginning.outSursăConcurs Shumen seniori 2009
AutorAutor NecunoscutAdăugată despatarelSpatarel Dan-Constantin spatarel
Timp execuţie pe test1 secLimită de memorie16384 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise

A new beginning

O erupţie solară a încălzit Pământul, cauzând un cataclism. Plăcile tectonice plutesc alături de învelişul Pământului. Cutremure de magnitudini nemaiîntâlnite cauzează prăbuşirea metropolelor, munţii sunt inundaţi de tsunami puternici, ţările se transformă în oceane de lavă şi praf vulcanic.

Este 21 Decembrie 2012 şi singura ta şansă de salvare este să ajungi la navele aflate în munţii Himalaya, nave moderne care vor salva omenirea. Ai la dispoziţie un avion care zboară cu o distanţă constantă şi harta tuturor aeroporturilor. Din nefericire nu toate perechile de aeroporturi sunt conectate, nori de praf vulcanic blochează unele rute în timp ce alte aeroporturi sunt prea depărtate. Nu toate aroporturile au rezerve de combustibil şi prin urmare nu poţi să îţi realimentezi avionul. Deoarece totate căile de transport sunt distruse, singura rută posibilă între două aeroporturi este cea mai scurtă. Din cauza instabilităţii atmosferice şi a schimbării densităţii aerului, eficienţa motoarelor variază de la un zbor la altul. Din această cauză consumul de combustibil este de asemenea diferit. Vestea cea bună este că ştii între care aeroporturi este posibil să zbori, cantitatea de combustibil necesară şi unde poţi să realimentezi. Tot ce trebuie să faci este să gaseşti o cale pentru a ajunge de la aroportul în care te afli iniţial la aeroportul din Himalaya cat mai repede posibil.

Scrieţi un program care calculează timpul minim necesar pentru a duce la bun sfârşit mi
Write a program that computes the minimum amount of time required to achieve that task, given the coordinates of each airport and whether it has fuel, the fuel tank capacity of the airplane, the speed of the airplane, which pairs of airports are connected by a potential flight and how much fuel does each flight require.

Date de intrare

Fişierul de intrare beginning.in ...

Date de ieşire

În fişierul de ieşire beginning.out ...

Restricţii

  • ... ≤ ... ≤ ...

Exemplu

beginning.inbeginning.out
This is some
text written on
multiple lines.
This is another
text written on
multiple lines.

Explicaţie

...

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici