Fişierul intrare/ieşire:bete.in, bete.outSursăOJI 2013, Clasa a 5-a
AutorLucia MironAdăugată defrancuCristian Francu francu
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie2048 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise

Bețe (clasa a 5-a)

Cei care rezolvaţi această problemă în scopul de a prinde experienţă: pentru extra credit şi pentru a învăţa cu adevărat ceva nou rezolvaţi problema fără a folosi vectori, aşa cum a fost ea intenţionată de către autoare.

Ana şi Bogdan au găsit la bunicul lor o cutie cu N beţe de aceeaşi lungime. După câteva minute de joacă urmează cearta. Bunicul le-a propus să rupă cele N beţe şi apoi Ana să primească fragmentele din mâna stângă, iar Bogdan fragmentele din mâna dreaptă. Zis şi făcut. Copiii au luat fragmentele, le-au numerotat fiecare cu numere de la 1 la N, le-au măsurat şi acum îşi doresc să lipească fragmentele primite, dar mai au nevoie de câteva informaţii.

Cerinţă

Cunoscând N numărul de beţe, A1, A2, ..., AN lungimile fragmentelor primite de Ana şi B1, B2, ..., BN lungimile fragmentelor primite de Bogdan, să se scrie un program care să determine:

a) lungimea iniţială a beţelor;
b) lungimea celui mai lung băţ care se poate obţine prin lipirea unui fragment aparţinând Anei cu un fragment care aparţine lui Bogdan;
c) numărul beţelor de lungime maximă care se pot obţine prin lipirea unui fragment aparţinând Anei cu un fragment care aparţine lui Bogdan.

Date de intrare

Fişierul de intrare bete.in conţine pe prima linie numărul natural N reprezentând numărul de beţe. Pe a doua linie sunt N numere naturale A1, A2, ..., AN reprezentând lungimile fragmentelor primite de Ana şi pe a treia linie sunt N numere naturale B1, B2, ..., BN reprezentând lungimile fragmentelor primite de Bogdan.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire bete.out va conţine trei linii. Pe prima linie se va scrie numărul natural L reprezentând lungimea iniţială a beţelor, pe a doua linie se va scrie numărul natural K reprezentând lungimea celui mai lung băţ care se poate obţine prin lipirea unui fragment aparţinând Anei cu un fragment care aparţine lui Bogdan, iar pe a treia linie se va scrie numărul natural P reprezentând numărul beţelor de lungime maximă care se pot obţine prin lipirea unui fragment aparţinând Anei cu un fragment care aparţine lui Bogdan.

Restricţii

  • 1 ≤ N ≤ 1000
  • 1 ≤ Ai ≤ 10000, (1 ≤ i ≤ N)
  • 1 ≤ Bi ≤ 10000, (1 ≤ i ≤ N)
  • 1 ≤ L ≤ 20000
  • 1 ≤ K ≤ 20000
  • 1 ≤ P ≤ 1000
  • Odată lipite două fragmente, acestea nu se pot dezlipi.
  • Pentru determinarea corectă a valorii L se acordă 30% din punctaj, pentru determinarea corectă a valorii K se acordă 30% din punctaj, iar pentru determinarea corectă a valorii P se acordă 40% din punctaj.

Exemplu

bete.inbete.outExplicaţie
6
2 6 7 1 3 5
5 4 7 8 9 3
10
16
1
Lungimea iniţială este 10, lungimea maximă este 16 şi se poate forma un
singur băţ de lungime 16.
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici