Fișierul intrare/ieșire dartz1.in, dartz1.out Sursă ONI 2010 baraj gimnaziu
Autor Doru Popescu Anastasiu Adăugată de avatar francu Cristian Frâncu francu
Timp de execuție pe test 0.1 sec Limită de memorie 1024 KB
Scorul tău N/A Dificultate stea de rating de tip fullstea de rating de tip fullstea de rating de tip fullstea de rating de tip emptystea de rating de tip empty
open book Poți vedea testele pentru această problemă accesând atașamentele .

Dartz 1 (baraj gimnaziu)

Notă: aceasta este o modificare a problemei dartz dată la ONI 2010 baraj gimnaziu, în care limita lui S a fost mărită și memoria disponibilă a fost micșorată.


Alex este mare jucător de dartz. Pentru acest joc se folosește o tablă în formă de disc împărțită în regiuni, iar fiecare regiune are asociat un punctaj (număr natural nenul). Jocul de desfășoară în patru etape. La fiecare etapă jucătorul are la dispoziție trei săgeți pe care le aruncă spre tablă. Punctajul obținut de fiecare săgeată este egal cu punctajul regiunii în care a ajuns acesta. Punctajul total S obținut de jucător la finalul jocului este suma punctajelor de la cele patru etape.

Neavând partener de joc, Alex se hotărăște să joace singur toate cele patru etape. Totodată, pentru a lucra și la aritmetică, el decide ca punctajul fiecărei etape să fie egal cu produsul punctajelor obținute de cele trei săgeți. De exemplu, dacă la o etapă punctajele obținute de cele trei săgeți sunt: 3, 4, 5, atunci punctajul etapei va fi 60 (60=3∙4∙5).

Spre surprinderea lui Alex, după aruncarea săgeților, la fiecare etapă punctajele obținute de cele trei săgeți sunt numere naturale nenule consecutive. În plus, suma punctajelor a două etape este egală cu suma punctajelor celorlalte două etape.

Cerință

Să se scrie un program care să citească punctajul total S și să determine pentru fiecare etapă cel mai mic punctaj pe care poate să-l obțină o săgeată.

Date de intrare

Fișierul de intrare dartz1.in conține o singură linie pe care este scris numărul natural S.

Date de ieșire

Fișierul de ieșire dartz1.out va conține o singură linie pe care sunt scrise patru numere naturale nenule A B C D, separate prin câte un spațiu, A reprezentând cel mai mic punctaj pe care poate să-l obțină o săgeată la prima etapă, B reprezentând cel mai mic punctaj pe care poate să-l obțină o săgeată la a doua etapă, C reprezentând cel mai mic punctaj pe care poate să-l obțină o săgeată la a treia etapă, D reprezentând cel mai mic punctaj pe care poate să-l obțină o săgeată la a patra etapă.

Restricții

  • 1S261
  • S este număr natural.
  • Pot exista mai multe soluții. Se cere doar una dintre ele.
  • Pentru toate testele utilizate la evaluare există soluție.

Exemplu

dartz1.in dartz1.out Explicații
1560
3 8 3 8
O soluție posibilă poate fi cu punctajele pentru fiecare etapă:
    etapa 1: 3, 4, 5
    etapa 2: 8, 9, 10
    etapa 3: 3, 4, 5
    etapa 4: 8, 9, 10
La etapele 1 și 3 se obțin punctajele 60, iar la etapele 2 și 4 punctajele 720.
Punctajul total este 60+720+60+720=1560. Se observă că restricția ”suma punctajelor
obținute la două etape este egală cu suma punctajelor de la celelalte două etape”
se verifică (60+720=60+720).

Trebuie să te autentifici pentru a trimite soluții. Click aici

Indicii de rezolvare

Arată 3 categorii