Fişierul intrare/ieşire:extraprime.in, extraprime.outSursăONI 2013 clasa a 5-a
AutorMarinel SerbanAdăugată defrancuCristian Francu francu
Timp execuţie pe test1.1 secLimită de memorie32768 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise

Extraprime (clasa a 5-a)

Gigel, mare amator de probleme de matematică şi informatică, a observat că unele numere prime au o proprietate interesantă: orice cifră ar elimina dintr-un astfel de număr, numărul obţinut este tot număr prim. A numit astfel de numere numere extraprime. De exemplu, numărul 317 este un număr extraprim: el este număr prim şi, în plus, dacă eliminăm cifra 3, obţinem 17, care este prim; dacă eliminăm 1, obţinem 37, care este prim; dacă eliminăm 7, obţinem 31, care este şi el număr prim.

Cerinţă

Spunem că x este între a şi b dacă x≥a şi x≤b. Fiind date două valori naturale a şi b, să se determine câte numere extraprime există între a şi b, precum şi cel mai mic şi cel mai mare număr extraprim dintre a şi b.

Date de intrare

Pe prima linie a fişierului de intrare extraprime.in se găsesc cele două valori naturale a şi b, separate printr-un spaţiu.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire extraprime.out va avea 3 linii. Pe prima linie se va scrie un număr natural nr reprezentând numărul de numere extraprime dintre a şi b. Pe linia a doua a fişierului de ieşire se va scrie cel mai mic număr extraprim dintre a şi b, iar pe linia a treia a fişierului de ieşire se va scrie cel mai mare număr extraprim dintre a şi b.

Restricţii

  • 10 < a ≤ b < 10000000
  • Numărul 1 nu este prim.
  • Pentru datele de test există întotdeauna soluţie.

Exemplu

extraprime.inextraprime.outExplicaţii
10 100
4
23
73
Se află 4 numere extraprime mai mari decât 10 şi mai mici decât 100: 23, 37, 53 şi 73.
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici