Fișierul intrare/ieșire flori1.in, flori1.out Sursă Concurs Clasa a 7-a
Autor Teodor Plop Adăugată de avatar francu Cristian Frâncu francu
Timp de execuție pe test 0.6 sec Limită de memorie 2500 KB
Scorul tău N/A Dificultate stea de rating de tip fullstea de rating de tip fullstea de rating de tip fullstea de rating de tip fullstea de rating de tip empty
open book Poți vedea testele pentru această problemă accesând atașamentele .

Flori1 (răzbunarea florilor lui Teodor Plop)

Aceasta este o modificare a problemei flori, creată de Teodor Plop. Cei care ați luat 100 de puncte la acea problemă, credeți că o puteți face și pe aceasta? Mănușa a fost aruncată :)

Miruna are in grija o gradina de forma dreptunghiulara, plina cu flori. Gradina este impartita in N linii si M coloane, iar in fiecare patratel (i, j) se afla cate o floare de inaltime h[i][j] cm.

Ingrijirea unei gradini nu este o sarcina usoara, asa ca Miruna trebuie sa ude in fiecare zi, timp de Z zile, fiecare floare din gradina, pentru ca aceasta sa creasca. Se stie ca daca Miruna uda o floare folosind x litri de apa, inaltimea acelei flori va creste cu x cm.

Problema este ca Miruna este o fata silitoare si doreste sa lucreze pentru Olimpiada de Informatica, iar udatul florilor ocupa foarte mult timp. Asa ca, isteata fiind, ea va uda in fiecare din cele Z zile doar o portiune din gradina, de forma dreptunghiulara, determinata prin coordonatele colturilor stanga-sus (l1, c1) si dreapta-jos (l2, c2).

La finalul celor Z zile, mama ei, curioasa de noul look al gradinei, ii adreseaza Mirunei urmatoarea intrebare:

  • Care este inaltimea maxima a unei flori din gradina, si de cate ori apare aceasta inaltime?

Ajutati-o pe Miruna sa raspunda la intrebare, pentru ca ea sa se poata pregati linistita pentru Olimpiada de Informatica!

Date de intrare

Fișierul de intrare flori1.in contine pe prima linie numerele naturale N si M. Pe urmatoarele N linii se vor afla cate M numere naturale h[i][j], reprezentand inaltimile initiale ale florilor din gradina. Pe urmatoarea linie se va afla numarul natural Z, urmat de Z linii care contin 5 elemente, l1, c1, l2, c2, x, reprezentand coordonatele dreptunghiului cat si cantitatea de apa pe care Miruna o varsa pe fiecare floare din acel dreptunghi.

Date de ieșire

În fișierul de ieșire flori1.out se vor gasi doua numere naturale MAX si NR, reprezentand inaltimea maxima a unei flori din gradina la finalul celor Z zile, cat si numarul de aparitii ale acestei inaltimi.

Restricții

  • 1 ≤ N, M ≤ 1.000
  • 1 ≤ h[i][j] ≤ 1.000
  • 1 ≤ Z ≤ 10.000
  • 1 ≤ l1 ≤ l2 ≤ N
  • 1 ≤ c1 ≤ c2 ≤ M
  • 1 ≤ x ≤ 1.000

Exemplu

flori1.in flori1.out
3 4
3 8 9 10
10 9 1 4
6 1 4 5
2
1 1 3 4 10
3 3 3 4 5
20 3

Trebuie să te autentifici pentru a trimite soluții. Click aici

Indicii de rezolvare

Arată 4 categorii