Fişierul intrare/ieşire:rubine.in, rubine.outSursăCupa Martisor 2013
AutorIsabela ComanAdăugată defrancuCristian Francu francu
Timp execuţie pe test1.5 secLimită de memorie10240 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise

Rubine (clasa a 6-a)

Obosită de atâta informatică, pe Mara o cuprinse somnul. Puse capul pe masă şi se afundă într-un vis. Se făcea că era, împreună cu frăţiorul ei Mihai, într-un palat cu un hol imens circular. De-a lungul holului erau n camere, toate pline cu rubine. Numărul de rubine din fiecare cameră era scris pe uşă. Mara ştia însă, că în camerele pe uşa cărora era scris un număr prim nu trebuie să intre. Acestea erau primejdioase. Mihai părea să nu ia seama locului prea mult, el voia să se joace şi o tot întreba pe Mara: ”Mara, ne jucăm un joc nou?”. Iar Mara îi răspunse: “ Bine, vom juca ”culegatorii de rubine“. Şi Mara începu să îi explice lui Mihai:

“Am să fac nişte cartonaşe cu numere de la 1 la 50. Fiecare din noi trage câte un cartonaş, eu cu numărul k şi tu cu numărul p. Pornim de la prima cameră. Apoi eu am voie să merg din k în k camere şi tu din p în p. Dacă ajungem amândoi in aceeaşi cameră cu rubine, în acelaşi timp, împărţim rubinele din camera respectivă: unul mie unul ţie, unul mie unul ţie… până când le împărţim pe toate. Să nu uiţi că nu avem voie să intrăm în camerele primejdioase, din acestea nu vom putea culege rubinele. La final câştigă cine are cele mai multe rubine. Vom încheia jocul când eu voi ajunge la o cameră la care am mai fost şi tu vei ajunge la o cameră în care ai mai fost, nu neaparat în acelasi timp.”

Cerinţă

Aflati:

a) Câte camere primejdioase erau în Palat
b) Câte rubine au adunat Mara respectiv Mihai
c) În dreptul câtor camere au ajuns Mara şi Mihai în acelaşi timp

Date de intrare

Fişierul de intrare rubine.in va conţine pe prima linie 3 numere naturale n, k şi p cu semnificaţia din enunţ. Pe a doua linie vor fi numerele scrise pe cele n camere.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire rubine.out va conţine pe prima linie numărul de camere primejdioase. Pe a doua linie numărul de rubine adunate de Mara, respectiv Mihai, despărţite prin spaţiu. Pe a treia linie va fi tipărit numărul de camere în dreptul carora Mara şi Mihai s-au întâlnit.

Restricţii

  • 0 < n ≤ 2 000 000
  • 0 ≤ C[i] ≤ 2 000 000 (valorile scrise pe uşi)
  • 1 ≤ k, p ≤ 50
  • Se acorda punctaje partiale: 30% punctul a); 40% punctul b); 30% punctul c);

Exemplu

rubine.inrubine.out
7 3 2
8 23 4 22 1 0 2
2
26 9
1

Explicaţie

a) Sunt 2 numere prime în şirul introdus: 23,2
b) Copiii intră amândoi în C1 şi împart cele 8 rubine.

MaraMihai
Mara : C4
Mara : C7
Mara : C3
Mara : C6
Mara : C2
Mara : C5
Mara : C1
Mihai: C3
Mihai: C5
Mihai: C7
Mihai: C2
Mihai: C4
Mihai: C6
Mihai: C1

Jocul se încheie (C1 nu se mai consideră vizitată de cei doi). Copiii vizitează în acelaşi timp prima cameră C1, chiar la pornire. 

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici